Din vinliste er tom.
×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Domaine Stéphane Tissot

Vin Jaune en Spois 2012

Land: Frankrike

Region: Jura

Type: Hvitvin

Druer: 100% Savagnin

Karakteristikk: Lys strågul, hakket mørkere enn Les Bruyères. Tiltalende, intens og dyp duft av krydder (karri) og valnøtt, kandisert frukt, appelsinskall og mineraler. Stor struktur - høy syre og mye alkohol – og i balanse. Stor fylde og konsentrasjon, med en enorm kompleksitet og dybde. Svært lang. Prøv den til retter (for eksempel landkylling) med morkler og annen sopp, trøfler, karriretter. Oster som lagret comté, mont d’or.

Om vinen: Vinen kommer fra den bratte og østvendte vinmarken En Spois, karakterisert ved Trias-leire, et ganske rikt jordsmonn. Biodynamisk dyrkete druer, bruk av egen kompost. Ploging. Manuell innhøsting. Kun bruk av naturlig gjær. Gjæring på tank, deretter 6 års lagring i fat, uten opptopping, slik at det danner seg et gjærsopplag. Lett svovlet før gjæring, etter oksidativ lagring er ikke dette lenger nødvendig.

Om produsenten: Stéphane Tissot og Jura - hvor skal man begynne? I denne lille og ukjente, men likevel så mangfoldige vinregionen er Stéphane en av de mest dynamiske og utadvendte produsentene. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.stephane-tissot.com

Passer til:

Lyst kjøtt

Ost

Fylde:
Friskhet:
Sødme:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:689.90 ink mva
Horecapris:555.94 eks mva

Vinmonopolnummer: 9204901
Utvalg Vinmonopolet: BU
Str: 0,62 L
EPD-nr: 2214724
Alkoholnivå: 15,5 %
SAP-nr: 9052277