Din vinliste er tom.
×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Jean Foillard

Morgon Côte du Py Jeroboam 2017

Land: Frankrike

Region: Beaujolais

Klassifikasjon: AOC

Type: Rødvin

Druer: 100% Gamay

Karakteristikk: Tiltalende og kompleks duft av kirsebær, bringebær, krydder og mineraler. Rik og saftig smak, dyp og aromatisk med flott konsentrasjon. Lang.

Om vinen: 100 % Gamay fra et jordsmonn med mager, skifrig granitt, med betydelige innslag av jernoksid og mangan. I praksis økologisk dyrkning, dvs fravær av sprøytemidler og kunstgjødsel, og manuelt arbeid (ploging) i vinmarken. Karbonisk maserasjon som starter ved å kjøle ned druene til mellom 4 °C og 7 °C. Gjæring/maserasjon varer i 3 til 4 uker før vinen overføres til brukte fat for videre lagring i 6 til 8 mnd før flasketapping. Selv om Beaujolais er en vintype som ikke trenger særlig lagring, tåler Foillards viner godt 5 til 6 år på flaske, og fremstår som unge lenge etter hva en forventer av en Beaujolais. Særlig gjelder dette Côte du Py. Noe av dette har å gjøre med at Morgon er en cru som i seg selv er robust og lagringsdyktig (blant de mest tanniske cruene), noe med den skånsomme produksjonsmetoden.

Om produsenten: Jean og Agnes Foillard holder til i Morgon, en av de viktigste cruene i Beaujolais. Her eier de 7 ½ ha med vinmarker, i tillegg til 4 ½ som de disponerer gjennom andre arrangementer. I Morgon har domainet vinmarker i 6 ulike lieu-dits, hvor de viktigste er Côte du Py og Corcelette. (Les Mer...)

Passer til:

Lyst kjøtt

Svin

Småvilt og fugl

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:1,549.90 ink mva
Horecapris:1,243.94 eks mva

Vinmonopolnummer: 8195407
Utvalg Vinmonopolet: BU
Str: 3 L
EPD-nr: 4996948
Alkoholnivå: 13,5 %
SAP-nr: 9056036