Våre Viner
- Musserende Vin
- Perlende Vin
- Hvitvin
- Rosévin
- Rødvin
- Søtvin
- Hetvin
- Annen brennevin
Achaval Ferrer
Den glødende entusiasten Santiago Achaval kjøpte sine første vinmarker i 1998, og første årgang var 1999. I dag eier han, sammen med partnerne Manuel Ferrer og den italienske stjerneønologen Roberto Cipresso, 40 ha med vinmarker og leier ytterlige 45 ha. Alt befinner seg i Mendoza, men er spredd over flere lokaliteter.
Den visjonære Santiago Achaval ønsker å lage Malbecviner i tre ulike bilder: Malbec som frukt og med fokus på druens karakter, Malbec med balanse og kompleksitet, Malbec som formidler av terroir – av vinmarkens karakter. Vinmarkene ligger spredd, både mht høyde over havet (700 til 1100 moh), og geografisk (bl a Lujan de Cuyo, Tupungato, Medrano o.a.). Vinmnarksarbeidet er tilnærmet økologisk, og med svært lav avkastning. I kjelleren starter man med full avstilking, siden foregår mest mulig ved gravitasjon. All alkoholgjæring finner sted i glassfiberforete betongtanker, mens den malolaktiske skjer etter at vinen er overført til eikefat. Vinen tappes uten klaring eller filtrering.
Produsentens hjemmeside: www.achaval-ferrer.com
PRODUKTNAVN
ÅRGANG
TYPE
PRODUSENT
STR.
PRIS
VINLISTE