Din vinliste er tom.
×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Domaine Stéphane Tissot

Arbois Vin Jaune La Mailloche 2012

Land: Frankrike

Region: Jura

Type: Hvitvin

Druer: 100% Savagnin

Karakteristikk: Lys strågul. Intens, kompleks og dyp duft av krydder, kandisert frukt, appelsinskall og mineraler. Stor struktur - høy syre og mye alkohol – og i balanse. Definitivt en tørr vin, men med stor fylde og konsentrasjon samt en enorm kompleksitet og dybde. Svært lang. En intens vin. Prøv den til retter (for eksempel landkylling) med morkler og annen sopp, trøfler, karriretter. Oster som lagret comté, mont d’or.

Om vinen: Det tynne leirholdige jordsmonnet med innslag av østerskalk i 0,45 ha store La Mailloche gir alltid mer krydrede aromaer til vinene, i tillegg til litt bitterhet og grep og litt mer positiv rustikk stil enn de andre Vin Jaunene til Stephan. Biodynamisk dyrkete druer, bruk av egen kompost. Ploging. Manuell innhøsting. Kun bruk av naturlig gjær. Gjæring på tank, deretter 6 års lagring i fat, uten opptopping, slik at det danner seg et gjærsopplag. Lett svovlet før gjæring, etter oksidativ lagring er ikke dette lenger nødvendig.

Om produsenten: Stéphane Tissot og Jura - hvor skal man begynne? I denne lille og ukjente, men likevel så mangfoldige vinregionen er Stéphane en av de mest dynamiske og utadvendte produsentene. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.stephane-tissot.com

Passer til:

Lyst kjøtt

Ost

Fylde:
Friskhet:
Sødme:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:829.90 ink mva
Horecapris:667.94 eks mva

Vinmonopolnummer: 10383601
Utvalg Vinmonopolet: BU
Str: 0,62 L
EPD-nr: 5154828
Alkoholnivå: 14,0 %
SAP-nr: 9058367